Over Gerda

De vrouw achter PiT


Kledingwinkel nieuwe stijl in Deventer!

De wapperende sjaal om haar hals en polsen bekleed met kleurige glimmertjes zijn bijna metaforisch voor de bruisende energie van Gerda Robben. Haar stijlgevoel, als het gaat om mode en interieur, combineert zij met haar werk als verpleegkundige bij Buurtzorg. Op 1 augustus ’20 startte ze een eigen modezaak in Deventer: PiT, een trendy winkeltje op locatie inzetbaar. Winkelen nieuwe stijl.

De ultieme combinatie

“Het voelt nu echt als compleet”,  vertelt Gerda, “gedurende mijn loopbaan kwam mijn voorliefde voor mode altijd weer boven. Om me uitsluitend tussen kleding en uiterlijkheden te begeven, gaf mij al enkele keren te weinig voldoening. Ik kwam tot de ontdekking dat juist gesprekken met mensen mij energie gaven. Hen blij te zien, maakte mij gelukkig. Daarom nam ik enkele jaren geleden de stap mijn oorspronkelijke beroep, verpleegkundige, weer op te pakken. Maar dan in de wijk. Een besluit waar ik nog steeds bijzonder blij mee ben. En tóch kriebelde het weer om mensen te helpen bij hun kledingkeuze. Om hen te zien stralen in een nieuwe outfit.”

Stoer en een tikkeltje frivool

PiT is er voor de vrouw die houdt van stoer en een tikkeltje frivool. Voor de vrouw die blij is met een persoonlijk ongedwongen stijladvies in een huiselijke sfeer. Voor de vrouw en haar volwassen dochter. Winkelen kan in hun eigen huis (“gezellig met vriendinnen”), bij Gerda thuis of tijdens een event van welke aard dan ook. De collectie van Gerda is namelijk eenvoudig te verplaatsen. Een collectie die maandelijks wisselt, van kleding en sieraden tot woonaccessoires, van kleurig tot ingetogen en vooral betaalbaar.

Sociale betrokkenheid

Gerda’s sociale betrokkenheid gaat een stapje verder. Daarom nam ze in haar collectie producten van 2Mothers op. Een stichting die is opgericht om moeders van kinderen met een beperking in Bangladesh op weg te helpen naar financiële onafhankelijkheid. PiT verkoopt hun handgemaakte vloerkleden, tassen, manden en messing waterkannen. Gerda is trots op deze items: “Het zijn prachtige kwaliteitsproducten en de organisatie doet goed werk voor kwetsbare vrouwen.

De tweede kans

“Het komt zó veel voor”, vertelt Gerda, “dat de kledingkasten van vrouwen uitpuilen van nauwelijks gedragen stukken omdat ze niet meer passen of dat de kleur en snit toch tegenvalt. Als deze kleding past binnen mijn stijl, neem ik die graag in voor de verkoop naast mijn eigen nieuwe collectie. Uiteraard staat daar een vergoeding tegenover. Volgens mij worden velen blij van tweede kans kleding, en ik ook.”

Zacht, zó zacht

Gerda stapt zwierig haar fiets op. Met in haar Bengalese tas een heel zacht vest. “Zó zacht en licht van structuur. Die schenk ik aan de lieve oude vrouw die ik verzorg. Ze heeft het altijd koud. Het zal haar mooi staan. Ze had zo graag mijn winkeltje bezocht, maar dat gaat er helaas niet meer van komen.”

PiT is te bezoeken of te boeken op afspraak via deze website en communiceert via Facebook en Instagram.

Ziet Gerda je tijdens een personal shop momentje?

Dit mooie interview werd geschreven door Pricker Producties.